Tarieven PCR coronatest met Reiscertificaat
☝Klik hierboven en Boek Vandaag je pcr-test!☝

Coronatesten, Coronavaccins en alles over Corona in Oosterheem

Coronatesten, Coronavaccins en alles over Corona in Oosterheem

Oosterheem is een Vinex-wijk in Zoetermeer met meer dan 22.000 inwoners. Net als Zoetermeer en de andere Haaglanden werd Oosterheem vooral met de derde Coronagolf erg getroffen met een van de hoogste besmettingscijfers in Nederland. Zuid-Holland stond op de eerste plaats op de Coronabesmettingslijst en dat terwijl de Coronavaccinaties al in volle gang zijn. Het RIVM is niet verwonderlijk een onderzoek gestart naar waarom de cijfers middenin een lockdown met avondklok nog steeds zo hoog zijn. In dit artikel vind je de meer praktische informatie over Corona in Oosterheem. Waar kun je een Coronatest laten doen? Waar vinden de Coronavaccinaties plaats? Dit alles en meer kun je hieronder lezen.

Corona nogmaals in een notendop

Corona oftewel COVID-19 is een ziekte, dat ontstaat door het nieuwe en zeer besmettelijke SARS-CoV-2 virus. Dit komt voor in luchtdruppeltjes, die veroorzaakt worden bij het hoesten, niesen en ook bij zaken, zoals zingen en juichen. Wanneer iemand anders die dichter dan een meter bij je staat deze druppels inademt of hij krijgt de druppels in zijn ogen, neus of mond via bijvoorbeeld zijn handen, dan kan deze persoon ook besmet raken. Vandaar dat de 1.5 meter regel in het leven is geroepen en er dringend verzocht wordt om je handen te blijven wassen en desinfecteren.

Hoe weet je of je Corona hebt?

Coronaklachten kunnen gemakkelijk verward worden met griepverschijnselen, aangezien de symptomen grotendeels overeenkomen:

 • Plotseling verlies geur en smaak
 • Niesen
 • Hoesten
 • Hoofdpijn
 • Keelpijn
 • Kortademigheid
 • Vermoeidheid
 • Koorts
 • Diarree
 • Neusverkoudheid
 • Spierpijn

Heb je een of meerdere klachten? Blijf dan thuis en laat je testen. Alleen zo krijgen we Corona onder controle.

Jezelf laten testen

Het verraderlijke aan Corona is dat je niet of nauwelijks klachten hoeft te hebben, terwijl je dan wel het virus bij je draagt en over kunt dragen op andere mensen, die er zwaarder door getroffen worden. Merk je daarom milde klachten bij je op, blijf dan thuis en laat je testen, opdat je geen vrienden, familie of collega’s besmet. Ook wanneer je in contact bent geweest met een door SARS-CoV-2 besmet persoon, moet je in thuisisolatie en je na vijf dagen laten testen. Pas bij een negatieve uitslag mag je naar buiten. Thuisisolatie houdt in dat je geen bezoek ontvangt, je woning niet verlaat en je belangrijke zaken, zoals boodschappen, thuis laat bezorgen op anderhalve meter afstand.

Kosten PCR coronatest met Reisverklaring
☝Klik hierboven & Boek Vandaag!☝

Een Coronatest in Oosterheem

Ben je van plan om je te laten testen, is het handig om te weten dat er meerdere Coronatesten op de markt zijn:

 • De PCR-test
 • De LAMP-test
 • De antigeen sneltest
 • De ademtest
Een Coronatest in Oosterheem

Een PCR-test in Oosterheem

Een PCR-test vindt plaats door het wegnemen van een monstertje van je neus- en keelslijm. In dit slijm bevinden zich namelijk stukjes van SARS-CoV-2, wanneer je het Coronavirus bij je draagt. In een laboratorium worden deze samples onderzocht en wanneer er Corona bij je is aangetroffen, zullen de genetische stukjes van het virus zich vermenigvuldigen. Het voordeel van een PCR-test is daarom dat deze zeer gevoelig is. Zelfs wanneer je het virus gehad hebt of wanneer je slechts een geringe hoeveelheid van het virus in je hebt, kan de PCR-test dit aantonen.

PCR-test met reisdocument

Wanneer je genoodzaakt bent om te reizen door bijvoorbeeld werk, dan heb je een negatieve PCR-test nodig, voordat je op het vliegtuig mag stappen of aan boord mag gaan van een veerboot. Je testresultaat mag hierbij niet ouder zijn dan 24 uur. Heb je geen PCR-test ondergaan, dan mag je ook een negatief testresultaat aantonen van een antigeen sneltest die niet ouder is dan 24 uur. Wel moet je in dit geval ook een negatieve PCR-test kunnen aantonen, die maximaal 72 uur oud is bij aankomst in het land van bestemming. Ben je ouder dan dertien dan heb je dit reisdocument nodig om te kunnen reizen.

De testlocaties in de omgeving van Oosterheem

Waar kun je je nu laten testen in Oosterheem? In Oosterheem is de dichtstbijzijnde testlocatie in Zoetermeer op het Parkeerterrein Denemarkenlaan. Dit is een officiële testlocatie van de GGD Haaglanden. Je kunt je ook laten testen in Nootdorp op het parkeerterrein van Hotel van der Valk. Eerst bevond deze teststraat zich in de parkeergarage van het hotel, maar door het ruimtegebrek is de locatie verplaatst naar de achterkant van het hotel, zodat er per dag maar liefst 900 mensen getest kunnen worden. Om een testafspraak te maken kun je telefonisch contact opnemen met telefoonnummer 0800-1202 of je maakt online een afspraak op www.coronatest.nl.

Reizen naar onze buurlanden

Naar Duitsland reizen vanuit Nederland is sinds 6 april 2021 alleen nog toegestaan, wanneer een aantal strenge voorwaarden worden nageleefd. Je mag Duitsland alleen in op vertoon van een negatieve Coronatest, die niet ouder is dan 48 uur. Tevens moet je jouw reis officieel aanmelden of dit nu een dagtrip betreft of een langere reis. Bij een langere reis moet je eveneens in Duitsland in quarantaine. De regels verschillen wel per Duitse deelstaat. Naar België reizen is wel toegestaan, wanneer het een noodzakelijke reis betreft.

Een antigeen sneltest in Oosterheem

Een antigeen sneltest is een type Coronatest, waarbij je neus- en keelslijm getest worden op de aanwezigheid van antigenen/eiwitten van het SARS-CoV-2 virus. Op basis van de aanwezigheid van die eiwitten, gaat je lichaam namelijk een afweerreactie starten. Een dergelijke sneltest hoeft niet via een laboratorium te lopen, waardoor je gemakkelijk zelf een sneltest kunt halen en uitvoeren. Binnen een kwartier heb je veelal je testresultaat al terug. Let wel op dat een sneltest lang niet zo nauwkeurig is als een PCR-test.

Waar kun je je snel laten testen in Oosterheem?

Ben je woonachtig in Oosterheem, dan kun je een antigeen sneltest laten afnemen in Zoetermeer op Darwinstraat 8. Dit initiatief vindt plaats door de Goed Gezond Groep. Je kunt een antigeen sneltest van Haelgen of een versnelde PCR-test op deze locatie laten doen, waarbij je bij laatstgenoemde de uitslag hebt voor half twaalf ’s avonds. Zowel het RIVM als de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd hebben de sneltesten goedgekeurd.

Een sneltest in Oosterheem plus reiscertificaat

Bij een sneltest kun je ook een reiscertificaat aanvragen voor een geringe meerprijs. Wanneer het reisdocument in combinatie met een sneltest getoond wordt, moet dit aan bepaalde voorwaarden voldoen:

 • Je testresultaat is negatief.
 • Het testresultaat is niet ouder dan 24 uur.
 • Type test: antigeen sneltest of NAAT(PCR)test.
 • De testresultaten zijn weergegeven in Portugees, Engels, Nederlands, Spaans, Italiaans, Frans of Duits.
 • Datum en tijd van afname van de test worden weergegeven op je document.
 • Op testuitslag staat logo of kenmerk van arts of instituut vermeld, waar je je hebt laten testen.

Vaccineren in Oosterheem

Je tegen Corona laten vaccineren kan inmiddels met behulp van vier verschillende vaccins: Pfizer, AstraZeneca, Moderna of Janssen. Alle vier de medicijnen zijn goedgekeurd door het Europese Geneesmiddelen Agentschap en het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen. Word je opgeroepen in Oosterheem, dan kun je je laten vaccineren in het Silverdome te Zoetermeer, waar de GGD Haaglanden de vaccinatie uitvoert.