Tarieven PCR coronatest met Reiscertificaat
☝Klik hierboven en Boek Vandaag je pcr-test!☝

Coronatesten, Coronavaccins en alles over het Coronavirus met betrekking tot Rokkeveen

Coronatesten, Coronavaccins en alles over het Coronavirus met betrekking tot Rokkeveen

Rokkeveen is een wijk binnen de Zuid-Hollandse stad Zoetermeer, die flink getroffen is door de Coronapandemie en met name gedurende de derde golf van het virus dat ontstond na het aan land komen van de Britse mutatie. De cijfers in Zuid-Holland liggen nog steeds zo hoog dat het RIVM er een officieel onderzoek naar gestart is. Wil je je op Corona laten testen in Rokkeveen? Ben je opgeroepen om je vaccinatie te halen in Rokkeveen? Of wil je meer informatie over COVID-19? Dan ben je aan het goede adres.

Wat is COVID-19?

COVID-19 oftewel Corona is een ziekte dat veroorzaakt wordt door het SARS-CoV-2 virus. SARS-CoV-2 is uitermate besmettelijk, omdat dit gemakkelijk kan worden doorgegeven. SARS-CoV-2 bevindt zich namelijk in luchtdruppeltjes, die veroorzaakt worden door zaken als hoesten, niesen, juichen en zingen. Staat iemand te dicht naast je op het moment dat je die luchtdruppeltjes produceert, dan ademt hij of zij die druppels in of krijgt ze bijvoorbeeld via de handen in de neus, ogen of mond. Was jij op dat moment besmet met COVID-19, dan is er een grote kans dat je het aan de ander hebt overgedragen. Vandaar de anderhalve meter regel en het dringende verzoek constant je handen te wassen en desinfecteren.

Corona’s meest voorkomende symptomen

Het is eenvoudig om typische Coronaklachten te verwarren met de klachten van een griep. Hieronder volgen de meest voorkomende klachten van COVID-19:

 • Hoesten
 • Niesen
 • Hoofdpijn
 • Keelpijn
 • Verlies geur en smaak
 • Spierpijn
 • Vermoeidheid
 • Diarree
 • Koorts
 • Kortademigheid
 • Neusverkoudheid

Heb je last van een of meerdere klachten, die hierboven genoemd zijn? Blijf dan thuis en laat je testen op Corona, want alleen samen krijgen we Corona onder controle.

Corona’s meest voorkomende symptomen

Testen op Corona is verstandig

Het gevaarlijke aan COVID-19 is dat je het virus bij je kunt dragen en nauwelijks of helemaal geen klachten vertoont. Dientengevolge zou je het virus heel snel aan anderen kunnen doorgeven, die er wel veel last van zouden kunnen hebben en je wil natuurlijk niet dat vrienden, collega’s of familieleden door jou besmet raken. Bovendien heeft Corona een lange incubatietijd. Dit houdt in dat er tussen de twee en tien dagen maar liefst kan zitten tussen het moment van besmetting en het moment dat je klachten gaat vertonen. In die tijd kun jij dus ook het virus overdragen aan andere mensen.

Kosten PCR coronatest met Reisverklaring
☝Klik hierboven & Boek Vandaag!☝

Quarantaine en thuisisolatie

Merk je dus klachten op of verneem je dat je in contact bent geweest met een door Corona besmet persoon, dan ga je in quarantaine en laat je binnen vijf dagen testen. Gedurende je quarantaine ontvang je geen bezoek, je verlaat je woning niet en noodzakelijke dingen als boodschappen laat je bezorgen op je adres waar je wel anderhalve meter afstand bewaart. De thuisisolatie duurt maximaal tien dagen, tenzij je Coronatest laat zien dat je negatief getest bent. In dit geval mag je na je testresultaat weer de deur uit.

De Coronatesten in Rokkeveen

In Nederland wordt er gewerkt met vier verschillende testen, die Corona kunnen aantonen:

 • De PCR-test
 • De LAMP-test
 • De antigeen sneltest
 • De ademtest, die besmetting met SARS-CoV-2 wel uitsluit, maar deze test kan het virus niet goed aantonen. Heb je een positieve uitslag bij deze test, is het dientengevolge aan te raden om nog een PCR, LAMP of antigeensneltest te doen.

Een PCR-test doen in Rokkeveen

Een PCR-test doen in Rokkeveen kan op een van de officiële testlocaties van de GGD Haaglanden. De dichtstbijzijnde voor Rokkeveen is de testlocatie in Zoetermeer, het Parkeerterrein op de Denemarkenlaan. Je kunt er het beste heen met een auto, maar als fietser of voetganger kun je er eveneens terecht. De locatie is zeven dagen per week geopend van 8:30-15:00. Wil je telefonisch een testmoment aanvragen, dan bel je naar 0800-1202. Je kunt je ook online aanmelden via www.coronatest.nl.

Wat is een PCR-test?

Een PCR-test test je neusslijm en keelslijm op de aanwezigheid van genetische stukjes van het SARS-CoV-2 virus. Met een wattenstaafje wordt een monster van je neus- en keelslijm weggenomen en onderzocht in een laboratorium. Draag je COVID-19 met je mee, dan zal de PCR-test de genetische stukjes van het virus vermenigvuldigen. De PCR-test wordt het meest gebruikt om Corona aan te tonen en dat is, omdat deze test ontzettend gevoelig is. Dit houdt in dat het ook COVID-19 aantoont, wanneer je slechts weinig stukjes van het virus met je meedraagt. Ook laat het zien als je er reeds mee in contact bent geweest. De PCR-test krijg je binnen 24-48 uur terug.

PCR-test met reisdocument

Je kunt ook een PCR-test aanvragen met een reisdocument, als je bijvoorbeeld genoodzaakt bent om een reis te maken naar het buitenland. Ben je dertien jaar en ouder, dan moet je namelijk bij het boarden van een vliegtuig of veerboot een negatieve PCR-test kunnen aantonen van maximaal 24 uur oud. Heb je deze niet in je bezit, dan mag je ook een sneltest laten zien, die niet ouder is dan 24 uur en die een negatief resultaat laat zien. Wel moet je in het bestemmingsland ook nog een PCR-test ondergaan. Reis je op een andere manier naar het buitenland, bijvoorbeeld met je auto of met een trein, dan hoef je vaak geen reiscertificaat te laten zien. Dit is ook afhankelijk van je land van bestemming.

Reizen naar Duitsland vanaf Nederland

Een uitzondering op de bovengenoemde regel is bijvoorbeeld Duitsland, die op 6 april Nederland officieel bestempeld heeft als een hoog-risicoland met strenge inreisbeperkingen als gevolg. Dit heeft een aantal gevolgen voor Nederlanders, die genoodzaakt zijn om naar Duitsland te reizen:

 • Je moet je reis te allen tijde aanmelden.
 • Je moet een negatieve Coronatest laten zien, die maximaal 48 uur oud is.
 • Verblijf je langere tijd in Duitsland moet je eerst verplicht in quarantaine.

De verplichte negatieve testresultaten, die je aan Duitsland moet tonen, zijn geen vervanging van andere coronamaatregelen, zoals het geldende inreisverbod en de noodzakelijke thuisisolatie na het reizen.

Een antigeen sneltest in Rokkeveen

Een tweede veelgebruikte manier om je op Corona te laten testen, is de antigeensneltest. Bij een antigeen sneltest wordt je neus- en keelslijm onderzocht op de aanwezigheid van antigenen/eiwitten van SARS-CoV-2. Bevat het monster van je neus- en keelslijm de antigenen van COVID-19, dan zal je lichaam een afweerreactie hiertegen starten. Het voordeel van de antigeen sneltest is dat je geen laboratorium hiervoor nodig hebt. Je kunt een test zelf kopen bij een apotheek en ook zelf uitvoeren. Tevens is de antigeen sneltest zeer snel: binnen een kwartier heb je de uitslag.

Een antigeen sneltest doen in Rokkeveen

In Rokkeveen is het mogelijk om naar een testlocatie te gaan om een antigeen sneltest of een PCR-sneltest af te nemen. Deze locatie bevindt zich op de Darwinstraat 8 te Zoetermeer en wordt uitgevoerd door de Goed Gezond Groep. De antigeen sneltest is van het bekende merk Haelgen en hiervoor betaal je €79. De PCR-sneltest kun je laten afnemen en hiervan heb je de uitslag voor 23:30 van dezelfde dag nog terug. De testen zijn goedgekeurd door het RIVM en de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd. Een bijkomend voordeel van deze testlocatie is, dat wanneer je positief getest wordt, je uitslag aan de GGD Haaglanden wordt doorgegeven, waardoor je je niet nog eens hoeft te laten testen.

Een sneltest met reiscertificaat

Bij een sneltest kun je ook een door het RIVM goedgekeurd reisdocument aanvragen. Een sneltest is alleen goed aan de douane, mits de test aan een aantal strenge voorwaarden voldoet:

 • Je sneltest is negatief
 • Het testresultaat is niet ouder dan 24 uur
 • Type test: antigeen sneltest of NAAT(PCR)test.
 • De testresultaten zijn weergegeven in Portugees, Engels, Nederlands, Spaans, Italiaans, Frans of Duits
 • Datum en tijd van afname van de test weergegeven
 • Op testuitslag staat logo of kenmerk van arts of instituut vermeld

Coronavaccinaties in Rokkeveen

In Nederland wordt er gevaccineerd met vier verschillende vaccins: Pfizer, AstraZeneca, Moderna en Janssen. Vanaf twaalf april 2021 kunnen inwoners van Rokkeveen terecht op de nieuwe vaccinatielocatie in Zoetermeer: het Silverdome aan de Van der Hagenstraat. Deze locatie is zeven dagen per week geopend van negen tot vijf.